Tuesday, December 5, 2023
HomePeruKorte Tweedaagse Inca path: alles wat je moet weten

Korte Tweedaagse Inca path: alles wat je moet weten


Heb je altijd al naar Machu Picchu willen gaan, een van de zeven wereldwonderen in Peru, en heb je gekeken naar treinreizen en wandeltochten naar Machu Picchu? Een van de vele opties op Machu Picchu te bezoeken is de tweedaagse Inca Path, een uitstekende optie als de tickets voor de Klassieke Vierdaagse Inca Path tickets zijn uitverkocht; of, voor als je minder tijd hebt en je geen vierdaagse trektocht wilt of kunt doen.

Maar hoe werkt het eigenlijk, deze tweedaagse Inca Path? Hoeveel ga je eigenlijk ‘wandelen’? Is een bezoek aan Machu Picchu inbegrepen? Waar slaap je? Is het een uitdagende tocht? Vragen, vragen, vragen. In dit artikel geven we je de antwoorden, zodat je helemaal voorbereid bent als je de Inca Path naar de prachtige Inca-citadel Machu Picchu gaat wandelen. Lees over de Korte tweedaagse Inca Path: alles wat je moet weten.

Wat is er uniek aan de Korte Inca Path?

Het unieke van de Brief Inca Path is dat het een geweldige manier is om een deel van de vierdaagse Inca Path te lopen zonder de volledige tocht te doen (wat je redenen ook zijn). Als je met de trein naar Machu Picchu gaat, mis je de mogelijkheid om een stuk de hiken in dit prachtige gebied. De korte Inca Path heeft spectaculaire uitzichten! Train Tour to Machu Picchu Onderweg kom je langs een prachtige waterval en zie je fascinerende historische plaatsen langs de route; je zult genieten van de geweldige verhalen van de gidsen over de Inca’s. Een trein tour naar Machu Picchu is een prachtige ervaring en je hebt ook vanuit de trein geweldige uitzichten; maar als je de mogelijkheid hebt om te wandelen, overweeg dan zeker een trektocht naar Machu Picchu.

Wat is het verschil tussen de korte Inca Path en de vierdaagse Inca Path?

Bij de korte Inca Path neem je eerst de trein vanuit Cusco en start je te lopen bij kilometer 104, terwijl je bij de de 4-daagse Inca Path een auto neemt tot kilometer 82 en vanaf daar begint te lopen. Op de 4-daagse trektocht zie je meer ruïnes; de routes van elke tocht zijn anders. Waar de twee paden samenkomen is bij Wiña Wayna.

Maar er zijn meer verschillen. Op de Brief Inca Path ga je twee keer naar Machu Picchu en overnacht je in Aguas Calientes, het kleine dorpje aan de voet van de berg, ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd.

Wat de maaltijden betreft: op de vierdaagse Inca Path heb je een kok en porters die het eten brengen en klaarmaken wanneer je aankomt in je kamp voor de nacht. Maar op de korte Inca Path neem je voor de eerste dag een lunchpakket mee, en het avondeten krijg je in Aguas Calientes. Op dag twee is er weer een heerlijk ontbijt- lunch field die je in de buurt van Machu Picchu kunt opeten.

Welke ruïnes bezoek je tijdens de Brief Inca Path?

De ruïnes die je tijdens de Brief Inca Path bezoekt zijn Chachabamba, Wiñay Wayna en Inti Punku. De laatste ruïne die je ziet voordat je Machu Picchu binnengaat, Inti Punku, wordt ook wel de Zonnepoort genoemd. Dit is de beroemde plaats voor ook de hikers van de -daagse Inca Path de Inca Citadel betreden – een werkelijk magisch second. Ruines along Inca Trail Peru

Hoeveel loop je tijdens de korte Inca Path?

Op de eerste dag stap je uit de trein bij kilometer 104 en start je vanaf daar te lopen richting Machu Picchu; op deze dag zalje ongeveer 7 uur lopen. De groepen zijn klein, meestal niet groter dan 6 tot 8 wandelaars of zelfs minder. Langs de route ontmoet je andere mensen die ook de korte Inca Path lopen, en tegen het einde kom je langs het kamp van de 4-daagse Inca Path-wandelaars.

Op de tweede dag loop je minder. Eerst is er de rondleiding door Machu Picchu, die ongeveer twee en een half uur duurt. Daarna keer je terug naar Aguas Calientes: je kunt de pendelbus nemen of lopen. Als je loopt, doe je er ongeveer anderhalf uur over.

Waar slaap je op de korte Inca Path?

Op de Korte Tweedaagse Inca Path slaap je in een resort in Aguas Calientes (je kampeert dus niet op de Brief Inca Path). Hier kun je na een lange dag lopen douchen en in een comfortabel mattress slapen. Op de tweede dag hoef je alleen de spullen mee te nemen die je nodig hebt voor je bezoek aan Machu Picchu, need de relaxation kun je nog in het resort laten liggen (wel graag afgeven bij de receptie).

Is een Machu Picchu tour inbegrepen, of moet ik nog een ander Machu Picchu ticket boeken?

Op de eerste dag zie je Machu Picchu vanaf de high (je kunt de stad dan niet bezoeken) en heb je een geweldig uitzicht op de Inca-stad van bovenaf; het klassieke ansichtkaart uitzicht. Omdat de wandeling vroeg is begonnen, kom je rond 15.15 uur – voor het donker – aan op de high van Machu Picchu. Visit Machu Picchu during Inca Trail Pas op de tweede dag bezoek je Machu Picchu (en hier hoef je geen further ticket voor te kopen) en wandel je door het hele advanced met een gids die uitleg en alles vertelt over de geschiedenis van de Incas. Deze rondleiding in Machu Picchu duurt ongeveer twee en een half uur.

Wat moet je meenemen op de Korte Inca Path? Zijn er dragers, of draag je je eigen spullen?

Wat je mee moet nemen op de korte Inca path is:

Paklijst Korte Inca Path:

 • Een kleine rugzak (een dagrugzak)
 • Wandelschoenen
 • Regenjas of poncho
 • Warme kleren
 • Waterfles
 • Zaklamp
 • Foto- of videocamera met uitrusting
 • Insectenspray
 • Snacks (energierepen, chocolade, enz.)
 • Een pet of hoed
 • Zonnebrandcrème

Aangezien er geen dragers meegaan op de Brief Inca Path, zul je dit allemaal zelf moeten dragen, inclusief de lunchbox die je krijgt en je water. Inca Trail all you need to know

Wat is inbegrepen in de korte Inca Path? Zijn er further kosten of verborgen kosten?

Included on the Brief Inca Path is:

 • Professionele tweetalige gids (Engels – Spaans)
 • Decide up van accommodatie in Cusco en switch naar de begin van de trekking.
 • Alle maaltijden (uitzonderingen, zie hieronder)
 • Eerste hulp equipment met zuurstof
 • Briefing voor vertrek
 • Overnachting in een hostel/resort in Aguas Calientes (gedeelde kamer)
 • Toegangsprijzen voor de Inca path en Machu Picchu
 • Buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes (dag 1)
 • Buskaartje Aguas Calientes – Machu Picchu (dag 2)
 • Trein terug naar Cusco (standaard Expedition Service; je kunt upgraden naar Vistadome).
 • Switch van het treinstation terug naar Cusco

Niet inbegrepen:

 • Lodge improve of improve naar eerste klas trein tickets (Vistadome trein)
 • Ontbijt voor de eerste dag en lunch en diner voor de tweede dag
 • souvenirs
 • Ideas
 • Pendelbus op dag twee van Machu Picchu naar Aguas Calientes
Views Inca Trail Cusco Peru

Waarom lijkt de Brief Inca Path relatief duur in vergelijking met de 5-daagse Salkantay trek of de 4-daagse Inca Jungle?

De Brief Inca Path is relatief duur in vergelijking met de Salkantay trek of de Inca Jungle Trek om twee redenen: het treinticket op dag één en het speciale Inca Path Entrance Charge ticket. Bij de twee andere wandelingen is dit ticket, waarmee je in de beschermde officiële Inca Path (onderdeel van Nationaal Park Machu Picchu) kunt wandelen, niet inbegrepen. De tweede reden is dat de andere wandelingen een vertrekpunt hebben dat per bus (in plaats van de trein) bereikbaar is, en de bus is veel goedkoper dan de trein.

Waarom zijn er soms nog tickets voor de korte Inca Path maar niet meer voor de vierdaagse Inca Path?

Er zijn soms nog tickets voor de Korte Inca Path, maar niet voor de vierdaagse Inca Path, omdat er minder tickets beschikbaar zijn. Two Day Inca Trail Peru Bovendien is de vierdaagse Inca Path – een van de beste hikes in Peru en Zuid-Amerika – extreem populair. Daarom is het erg moeilijk om IncaTrail tickets te krijgen, en moeten ze vele maanden van tevoren worden geboekt.

Dus als je geen Inca Path ticket kunt krijgen voor de 4-daagse Inca Path, zijn er misschien nog wel enkele over voor de Brief Inca Path, zodat je toch deze fantastische hike kunt doen!

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?
Voor Valentijn, Huwelijksreis en elke andere Speciale Dag

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments